Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelen in de vogelplas

  •  
25-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
Smienten, dodaars, kieviten, baardmannetjes en natuurlijk veel meeuwen en ganzen. Waar vind je meer vogels dan in een Vogelplas. Jillis Roos (14) uit Oegstgeest kreeg zijn liefde voor vogels met de paplepel ingegoten door zijn enthousiast vogelende vader. Hij neemt Vroege Kuikens verslaggever Jari Snoeks (14) en zijn verrekijker mee naar Vogelplas Starrevaart en in de Vogelkijkhut. Dit voormalige zandwinningsgebied ten zuiden van Leidschendam is een favoriete plek bij vogelaars.
Vogelplas Starrevaart is een klein gebied propvol interessante flora en fauna. Het is een uniek gebied in Zuid-Holland, vooral interessant voor vogelliefhebbers, maar even geliefd bij rustzoekende wandelaars. Eind jaren zestig is een start gemaakt met zandwinning in de Meeslouwerpolder. In de jaren zeventig stopte de zandwinning en ontwikkelde dit stukje land en water zich tot een vogelrijk gebied. Toen de zandwinning werd hervat en het unieke gebied met bijzondere vogels verloren dreigde te gaan zijn verschillende organisaties in opstand gekomen. De provincie Zuid-Holland heeft toen besloten een vervangend natuurgebied aan te leggen naast de Meeslouwerpolder, genaamd Starrevaart -en Damhouderpolder. Vandaar de naam Vogelplas Starrevaart.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.