Vroege Vogels

Vogelbescherming: oproep aan Timmermans

  •  
14-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kwak_03.jpg

© Fotograaf: karelbuitenkam

Europese natuurorganisaties zijn ernstig bezorgd over de koers van de nieuwe Europese Commissie op het gebied van natuur. Ze zijn vooral verbolgen over de benoeming van de nieuwe Europese Commissaris voor Milieu, Karmenu Vella uit Malta.
Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland zegt in Vroege Vogels dat het een gotspe is dat juist Vella nu over de natuurbehoud en de jacht gaat. Zo zijn er weinig plekken in Europa waar zoveel trekvogels en beschermde vogels tijdens de vogeltrek worden neergeknald, als Malta. De 10.000 jagers die er actief zijn schieten niet alleen op zomertortel en kwartel.
Ook kwakken, kiekendieven, wespendieven en zilverreigers worden, illegaal, door hen geschoten Volgens De Pater kan je de benoeming vergelijken met een maffiabaas, die minister van Justitie wordt. In Vroege Vogels doet hij een oproep aan Frans Timmermans, de nieuwe Europese Commissaris voor Regelgeving. ‘voorkom dat de Europese regels op het gebied van natuur verslechteren!’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.