Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelbescherming helpt vogels Aruba en Nederlandse Antillen

  •  
30-05-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vogelbescherming.jpg
Vogelbescherming Nederland gaat zich inzetten voor de bescherming van vogels in het Caribische gebied. Met een bedrag van 120.000 euro, bijeengebracht door de leden, ondersteunt Vogelbescherming de lokale natuurbeschermingsorganisatie op Aruba en de Nederlandse Antillen. De DCNA, Dutch Caribbean Nature Alliance, gaat met het geld projecten uitvoeren om vogels en hun leefgebieden beter te beschermen en om voorlichting te geven.
Veel van de bijzondere soorten vogels in het Caribische gebied worden door de ontwikkeling van recreatie, toerisme, oprukkende bebouwing en intensivering van landbouw en visserij bedreigd. Ook in de Nederlandse Cariben is de aandacht voor de bescherming van deze vogels tot nu toe beperkt. De lokale natuurbeschermingsorganisaties, verenigd in de DCNA, willen daar echter verandering in brengen. Omdat de eilanden nauwelijks geld beschikbaar hebben voor natuurbehoud, heeft Vogelbescherming geld ingezameld onder haar leden. Met de opbrengst van 120.000 euro krijgen de vogelbeschermingactiviteiten een flinke impuls.
Het Caribische gebied is van grote internationale betekenis voor meer dan 550 soorten vogels. De overzeese delen van ons Koninkrijk zijn vooral voor kustvogels, maar ook soorten van het tropisch regenwoud en trekvogels, van groot belang. Voorbeelden zijn de granaatkolibrie, de roodsnavelkeerkringvogel en de geelschouderamazone. Veel van de eilanden kennen bovendien zogenaamde 'endemische soorten', soorten vogels die uitsluitend op dat ene eiland voorkomen.
Vogelbescherming Nederland zet zich in voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Sinds enkele jaren is Vogelbescherming betrokken bij de natuurbescherming in de Dutch Carribean (Aruba en de Nederlandse Antillen).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.