Vroege Vogels

Vogelbescherming heeft bezwaar tegen doden trekganzen

  •  
17-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gans_MarijkeKemps.jpg

© Fotograaf: MarijkeKemps

Vogelbescherming Nederland tekent bezwaar aan tegen het ganzenbeleid van de provincie Overijssel. Onder het mom van schadebestrijding geeft de provincie de opdracht om, naast het decimeren van populaties ganzen in de zomer, ook in de winterperiode trekganzen vogelvrij te verklaren en massale jacht op ganzen te stimuleren.
Verantwoordelijkheid
In de winter wordt ons land bevolkt door trekganzen uit andere delen van de wereld die in hun voortbestaan afhankelijk zijn van ons land. Provincie Overijssel gaat met haar beleid niet alleen voorbij aan de verantwoordelijkheid die zij heeft voor de opvang van trekganzen, maar overschrijdt daarmee ook internationale wet- en regelgeving. Vogelbescherming vecht daarom de ontheffing aan.

Afschaffen foerageergebieden

Naast het stimuleren van grootschalig afschot in de winter heft de provincie Overijssel ook de foerageergebieden op. Dit zijn gebieden waar ganzen veilig naar eten konden zoeken. Door het afschaffen van deze gebieden worden de ganzen gedwongen het agrarisch gebied op te zoeken, waar ze nu massaal verjaagd en bejaagd worden.
Bron: De Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.