Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VN-panel herberekent smelten Himalaya-sneeuw

  •  
25-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Himalaya.jpg
Het VN-panel IPCC dat de opwarming van de aarde onderzoekt, gaat de cijfers over het smelten van de Himalaya-gletsjers opnieuw berekenen. Vicevoorzitter Jean-Pascal van Ypersele heeft dat maandag in Brussel gezegd bij een manifestatie van kunstenaars tegen klimaatverandering.
De klimaatwetenschappers van het IPCC hadden in 2007 gewaarschuwd dat de gletsjers in 2035 zouden zijn gesmolten. Het wetenschappelijk bewijs daarvoor blijkt echter ondeugdelijk, zo bleek recent.
,,Het gaat slechts om één pagina uit een rapport van ruim negenhonderd pagina's'', nuanceerde Van Ypersele, professor van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). ,,Een eventuele aanpassing verhoogt onze geloofwaardigheid: mensen zien dat we onze fouten kunnen corrigeren.''
Critici hadden al geroepen om het aftreden van IPCC-voorzitter Rajendra Pachauri, maar die weigerde ontslag te nemen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.