Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

VN-milieuprijs voor topman Unilever

18 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Paul_Polman_2014.jpg

© Fotograaf: Stefan Schäfer, Lich - Wikipedia

Paul Polman, topman van levensmiddelenfabrikant Unilever, krijgt een prijs van de Verenigde Naties. Hij is uitgeroepen tot Champion of the Earth, iemand die zich inzet voor duurzaamheid. VN-milieuorganisatie UNEP heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Polman ontvangt de onderscheiding op 27 september.
Unilever heeft onder zijn leiding in november 2010 het Sustainable Living Plan (SLP) geïntroduceerd. In dit plan wil Unilever de omzet verdubbelen en tegelijkertijd de milieuvoetafdruk verkleinen. Ook wil de multinational de milieubelasting halveren voor 2020, en alle landbouwgrondstoffen duurzaam inkopen.
Andere Champions van dit jaar zijn de premier van Bangladesh, National Geographic, een Braziliaans cosmeticabedrijf en een Zuid-Afrikaanse groep die tegen stropers strijdt. Vorig jaar eerde de VN de twintigjarige Nederlandse uitvinder Boyan Slat. Hij had tijdens zijn vwo-profielwerkstuk een installatie bedacht om plastic uit oceanen te vissen.
Bron: ANP
Foto:  Stefan Schäfer, Lich van Wikipedia

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar