Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VN: Klimaatverandering goed voor arbeidsmarkt

  •  
06-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111951.jpg
De kosten die klimaatverandering met zich meebrengt, kunnen worden opgelost door miljoenen 'groene banen' te creëren. Dat zei de chef van het VN-milieuprogramma UNEP Achim Steiner donderdag in Kenia, terwijl afgevaardigden op de klimaattop in Bali zich opmaakten voor een belangrijke vergadering over klimaatverandering.
"Gesprekken over klimaatverandering benadrukken vaak de kosten, maar bagatelliseren de belangrijke kansen voor de werkgelegenheid'', aldus Steiner.
Steiner refereerde aan bevindingen van een VN-rapport over groene banen, dat volgend jaar naar buiten wordt gebracht. "Alleen al in de VS zorgt de milieu-industrie voor ruim 5 miljoen banen. Dat is tien keer zoveel als de Amerikaanse farmaceutische industrie'', zo liet UNEP weten op basis van het rapport. In het rapport stond ook dat in 2020 Duitsland meer banen zal hebben in de milieusector dan in de gehele auto-industrie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.