Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vluchtelingen helpen ijsvogelvlinder

  •  
16-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
ijsvogelvlinder.jpg

© Fotograaf: vlindertje

Vluchtelingen uit het AZC Oisterwijk bereiden een bosrand in Brabant voor op de komst van de zeldzame kleine ijsvogelvlinder. Door dit vrijwilligerswerk leveren ze een belangrijke bijdrage aan de terugkeer van de vlinder in Nederland. 

Kleine ijsvogelvlinder

De kleine ijsvogelvlinder is een zeldzame dagvlinder die vliegt van juni tot midden augustus en uitsluitend leeft op kamperfoelie. Vochtige bossen met diepe inhammen hebben zijn voorkeur als leefgebied. Door verdroging en dichtgroeien van de bossen wordt de vlinder steeds minder aangetroffen in Noord-Brabant en Limburg. In een gebied waar de kleine ijsvogelvlinder in de zomer is aangetroffen wordt nu hard gewerkt om de bossen geschikt te maken voor zijn terugkeer.
vluchtelingen ijsvogelvlinder

© Gerdien Bos-Groenendijk van Vlinderstichting en Jolan van Herwaarden van Vogelwerkgroep Liempde vertellen over vlinders aan vluchtelingen. Foto: Jesper Buursink

Jolan van Herwaarden van Natuurwerkgroep Liempde en Gerdien Bos-Groenendijk van Vlinderstichting vertellen de vluchtelingen over de vlinders. Foto: Jesper Buursink

Vluchtelingen

Vluchtelingen van de AZC Oisterwijk zijn in samenwerking met de natuurwerkgroep Liempde en de Vlinderstichting een kleine bosrand bij Liempde aan het voorbereiden op de komst van de vlinder door bomen weg te hakken en zo inhammen te creëren. De vluchtelingen uit het AZC geven aan dat ze graag iets zinnigs en plezierigs doen in afwachting van hun verblijfsstatus en tegelijkertijd helpen deze activiteiten hen om te wennen aan onze samenleving. Met name  als het gaat om natuurbehoud in Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.