Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlindervriendelijk

  •  
30-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine_vuurvlinder_01.jpg
Hoe krijg je meer vlinders in je tuin? Vlinders zwerven graag door een graslandschap met bloemen. Aangezien gras gemaaid wordt overleven bloemen het daar meestal niet. Een beetje de boel laten gaan is dus een goede tip, of een rand langs je keurige gazon met wat hoger gras en bloemen. Overigens is een combinatie van open plekken waar het wat warmer is, en beschutte plekken tegen de wind zeer vlindervriendelijk.
Rupsen eten graag de blaadjes van waardplanten, iedere soort heeft zijn eigen waardplant. Zo zijn de rupsen van het icarusblauwtje verzot op de rolklaver en lokt pastinaak de rupsen van de koninginnepage. Als de rupsen eenmaal tot vlinders ontpopt zijn, drinken ze graag nectar van Marjolein.
Verder zijn de vlinderstruik, de herfstaster en geraniums goede vlinderlokkers. Ook de phloks en de kattenstaart doen het goed. De Theunisbloem, die vooral ’s nachts bloeit, lokt vaak de nachtvlinders.
Bron: Vlinderstichting, Kars Veeling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.