Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlindertelling start vandaag

  •  
31-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dagpauwoog_janniezoethout.jpg

© Fotograaf: janniezoethout

Een dagpauwoog, kleine vos, atalanta, gamma-uil of en een klein koolwitje? Welke vlinder fladdert er door de tuin, en hoeveel zijn het er dan? De jaarlijkse vlindertelling, dit weekeinde, moet antwoord geven op deze vraag. De Vlinderstichting, de organisatie achter de telling, wil weten hoe vlindersoorten zich in stand houden in Nederland.
Vanaf vandaag
Iedereen die wil kan vanaf vrijdagmiddag meetellen. Op de site van de Vlinderstichting is een vlinderkaart te vinden met afbeeldingen. Ook kunnen tellers via een app en informatie op de website informatie krijgen om de vlinders te herkennen. De telling is dit jaar voor de zevende keer.
Waarnemingen doorgeven
Waarnemingen doorgeven kan via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. De Vlinderstichting gebruikt de gegevens om de diertjes beter te kunnen beschermen. Als er van bepaalde soorten minder zijn, kan de stichting er met natuurbeheerders voor zorgen dat de leefgebieden van deze soorten beter worden beschermd.
Vorig jaar
Vorig jaar werd ook drie dagen geteld met ruim 50.000 vlinders als resultaat. De telling had plaats in 3000 tuinen. De kleine vos kwam het meest voor (13.000), gevolgd door de atalanta (10.000) en het klein koolwitje (5000). Verder zagen de liefhebbers nog vijftig soorten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.