Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlinders niet alleen op bloemen

  •  
28-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
atalantaopfruit.jpg
Het zal u niet ontgaan zijn: het is een erg vlinderrijke zomer. Ook nu zijn er nog steeds veel vlinders te zien als het een beetje warm en zonnig is. Vlinders zie je veel op bloemen, maar in de nazomer is ook fruit in trek.
Atalanta
Twee soorten dagvlinders zie je heel regelmatig drinken van rottend fruit: atalanta en gehakkelde aurelia. Niet alleen overdag lokt fruit vlinders, ook talloze nachtvlinders zijn erop te vinden, zoals huismoeder, volgeling, piramidevlinder en andere uilen. Later in het jaar zijn ook de herfstuilen er gek op.
Gisten
Met name als de vruchten al wat hebben liggen gisten, zijn de vlinders er gek op.  Maar ook op fruit dat nog aan de plant hangt kun je vlinders aantreffen. Druiven bijvoorbeeld kunnen nog tot ver in oktober vlinders aantrekken.
Tekst en foto’s: Kars Veling, De Vlinderstichting
Lees verder op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.