Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vlinders in september

9 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
kleine_vuurvlinder
Met het aanhoudende warme en zonnige weer lijkt september een goede maand te worden voor vlinders. Veel soorten zijn al toe aan de derde generatie van dit jaar. De kleine vuurvlinder bijvoorbeeld wordt al weer veel gemeld, zodat het lijkt dat de soort weer een prima nazomergeneratie krijgt. Ook het landkaartje, die pas de laatste decennia een derde generatie heeft, vliegt op dit moment erg goed en ook die zal de komende weken nog in aantal toenemen.
Andere soorten die nazomergeneraties hebben zijn klein koolwitje, klein geaderd witje en bont zandoogje. Ook die zijn nu en de komende weken nog volop te zien. Je moet dan wel op plekken met bloemen zoeken en momenteel is herfstaster een prima vlinderplant.
Bewaren
Bewaren

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.