Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlinders dit jaar eerder in zomerdip

  •  
14-05-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_97001.jpg

© gehakkelde aurelia

Doordat het vlinderseizoen dit jaar vroeger is begonnen dan normaal, trekken deze insecten zich ook eerder terug om eitjes te gaan leggen. Dat bleek maandag uit de eerste resultaten van de Nationale Vlindertelling die het afgelopen weekend onder auspiciën van de Wageningen Universiteit en enkele natuurorganisaties plaats had. Arnold van Vliet van de Natuurkalender vertelde hierover in de uitzending van Vroege Vogels. Beluister de uitzending> >
Arnold van Vliet, onderzoeker in Wageningen, noemde als voorbeeld de gehakkelde aurelia: ,,De eerste paar vlinders van de tweede generatie van deze soort zijn afgelopen weekend al gesignaleerd, dat betekent dat het beestje nu al zijn eerste dip heeft doorstaan. Dat is erg vroeg, normaal gesproken ligt de zomerdip in juni.'' Biologen spreken van een 'dip' wanneer een generatie vlinders zich terugtrekt om eitjes te leggen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.