Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlinderexplosie op komst?

  •  
11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bonte_zandoogje.jpg
Het lijkt eindelijk warm en zonnig weer te worden komend weekend. Naar verwachting zullen de vlinders dan massaal verschijnen, zowel dag- als nachtvlinders. Door de koude maartmaand is het uitkomen van veel vlinders vertraagd.
Weken wachten
Sleedoorn is nu een goede nectarplant, voor bijvoorbeeld het bonte zandoogje. De vlinders zitten al weken te wachten in hun pop. Ze zullen massaal ontpoppen als het warmer en zonniger weer wordt. Voor komend weekend zijn temperaturen van boven de twintig graden beloofd.
Vlindertrekkers
Als de zon gaat schijnen, zullen er dan erg veel vlinders te zien zijn. Ook veel planten zullen in bloei komen. In het voorjaar zijn vooral de bloeiende wilg en de sleedoorn, maar ook het klein hoefblad, belangrijke vlindertrekkers. In de tuin zijn vlinders te zien op de winterheide die momenteel volop bloeit.
Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.