Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vliegtuigmaatschappijen verbieden jachttrofee

  •  
04-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vliegtuig_Aero-Icarus-Flickr.jpg

© Fotograaf: Aero Icarus (Flickr Creative Commons)

Delta Air Lines vervoert met onmiddellijke ingang geen delen van leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en neushoorns meer die als jachttrofeeën worden meegenomen. Dit heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij maandag laten weten.
Jacht
De maatregel volgt op de rel rond leeuw Cecil vorige maand. Dat beschermde roofdier werd door een Amerikaanse tandarts doodgeschoten in Zimbabwe. In dat land in zuidelijk Afrika leven zeker 5000 mensen van het toerisme rond de jacht. Er mogen jaarlijks zeventig leeuwen legaal worden gedood. Er leven meer dan 2000 leeuwen in Zimbabwe.
Per direct
In navolging van Delta Air Lines heeft ook American Airlines aangekondigd dat het vervoer van jachttrofeeën gaat verbieden. De maatregel is per direct van kracht, laat de vliegtuigmaatschappij weten op haar Twitterpagina. KLM vervoert al geen jachttrofeeën meer sinds 1998, laat een woordvoerster van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij weten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.