Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vliegende parels in de duinen

  •  
19-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parelmoervlinderr.jpg
In het natuurgebied Duin en Kruidberg zijn de afgelopen weekenden wel honderd duinparelmoervlinders waargenomen. Vrijwilligers en boswachters van Natuurmonumenten zijn verrast door de zeer hoge aantallen van deze zeldzame vlindersoort.
Vleugels
De bovenzijde van de vleugels van de duinparelmoervlinder is oranje met een tekening van zwarte stippen. De onderkant van de vleugels is gelig met roestbruin en een aantal grotere witte vlakken. De duinparelmoervlinder is een middelgrote, sterke en snelle vlieger die weinig stil zit.
Inventariseren
De beste kans om er een goed te bekijken is op de nu bloeiende liguster. Vrijwilliger Joost Veer: “Het is heerlijk werk dat inventariseren, want de vlinders zijn alleen met mooi weer actief. Ik noteer op de kaart waar ik ze zie en ook maak ik graag foto’s van de vlinders.“
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.