Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vliegend hert dreigt uit te sterven door spel

  •  
03-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_333238.jpg
Een zeldzame soort van het vliegend hert in Turkije dreigt uit te sterven. Door de populariteit van een virtueel keverspel worden de beestjes massaal gevangen en voor veel geld verkocht, aldus een Turkse natuurbeschermingsorganisatie.
Op Japanse websites wordt inmiddels een kwart miljoen euro geboden voor de zeldzame Lucanus cervus akbesianus , die alleen in de Amanos-bergen in het zuiden van Turkije leeft, meldde persbureau Kyodo zondag.
Het spel 'Mushiking: the King of Beetles' is een interactief kaartspel, waarin kevers uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen in virtuele gevechten. Inmiddels is de rage in Japan zo groot, dat er ook al een tekenfilmserie en een boekenreeks over de kevers op de markt zijn, maar een echte kever in huis is het summum. Volgens een Turkse natuurbeschermer zijn enkele Japanners al afgereisd naar de zuidelijke provincie Hanay in Turkije om daar de bijzondere kevers te vangen. Ook de plaatselijke bevolking van de beestjes om aan de Japanse vraag te voldoen.
Bron: ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.