Vroege Vogels

Vliegen met de kleine zwanen

  •  
25-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sacha_Dench

© Flight of the Swans

De Britse Sacha Dench vliegt met haar paramotor de trekroute van de kleine zwanen, van het noorden van Rusland tot Nederland en Groot-Brittannië. Met als doel te onderzoeken waarom de kleine zwanen zo hard in aantal achteruitgaan. Deze week is zij, iets later dan de kleine zwanen zelf, aangekomen in Nederland, na een reis van bijna drie maanden. 
Vanaf oktober komen de eerste kleine zwanen hierheen vanuit Noord-Siberië, waar ze broeden, en in maart trekken ze weer terug naar de toendra. Volgens de laatste tellingen zwemmen er nu ruim 4.500 in het Veluwemeer. 
Kleine zwanen

© Rechtenvrij Flight od the Swans

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) is ook betrokken bij dit  kleine zwanenproject. Het NIOO gaatsamen met Britse wetenschappers de migratieroutes van kleine zwanen in het wild onderzoeken. 
Op de officiële website van 'Flight of the Swans' is de hele reis van Sacha Dench te volgen. Ook is daar een petitie te tekenen om het onderzoek naar de kleine zwanen te steunen.
Bekijk ook de filmimpressie:

Meer over:

kleine zwaan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.