Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlieg tast walnotenboom in Nederland aan

  •  
01-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walnoot_02.jpg

© Gezonde walnoot. Fotograaf: a3ana1

Onlangs is de eerste aantasting van een walnotenboom in Nederland vastgesteld die is veroorzaakt door de walnootboorvlieg (Rhagoletis completa). In de jaren 90 werd deze exotische Noord-Amerikaanse vlieg voor het eerst - sporadisch - gezien in Europa, maar de soort is sindsdien aan een opmars bezig. Dat meldt Natuurbericht.nl .
Commerciele waarde
De vlieg is al gezien in meerdere Europese landen. In Duitsland zijn sinds 2008 diverse aantastingen geconstateerd. De larven leven van het vlezige deel van de bolster en niet echt van de noot zelf. De bolster wordt zwart en verslijmt, de resten drogen op de noot op en maken deze minder aantrekkelijk en verlagen de commerciele waarde. De walnotenteelt heeft in Europa geen groot commercieel belang en de vlieg is relatief eenvoudig te bestrijden.
De in Nederland aangetaste walnoten zijn gevonden in een tuin in het Limburgse Helden.
Bron: ANP en Natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.