Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vleugels met bloedingen in supermarkt

  •  
29-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jumbo_logo_kleur.jpg
Kippenvleugels van plofkippen bij Jumbo en Albert Heijn hebben breuken, bloedingen, onderontwikkelde botten en restjes veren.
Onderontwikkeld
Dit blijkt uit onderzoek naar kippenvleugels van het Veterinair Pathologisch Diagnostisch Centrum in Utrecht, in opdracht van Wakker Dier. De patholoog: “Wij waren verrast door de vele bloedingen en de soms onderontwikkelde staat van de botten”.
Beenmerg
Bij zo’n vier procent van de onderzochte vleugels troffen de onderzoekers bloedingen en breuken aan die waarschijnlijk zijn ontstaan toen de dieren nog leefden. Dierenarts Wolters over een foto van een onderontwikkeld bot dat zo dun was dat het rode beenmerg zichtbaar was: “Het is duidelijk dat dit bot te weinig calcium bevat. Dat wordt ongetwijfeld veroorzaakt door de enorme groeisnelheid.
Extra voorzichtig
Het is belangrijk om deze dieren extra voorzichtig te behandelen bij het vangen en vervoeren.” Wakker Dier toonde eerder aan dat de regels rondom kiptransport massaal worden genegeerd en dat miljoenen kippen breuken en kneuzingen oplopen bij de ruwe vangst en transport.
Bron: wakkerdier.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.