Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vleesverwerker stort zich op vegaburgers

  •  
10-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vegetables-basket-1460409.jpg
Een van de grootste vleesverwerkers in Nederland wil zich met groenteburgers toekomstbestendig maken. ,,We zien de vleesconsumptie dalen. Als je de stemming in de samenleving proeft, denken wij dat het vleesgebruik ook niet meer omhoog gaat. Het wordt eerder minder dan meer", zegt projectleider Tjeerd van der Laan van de Zwanenberg Food Group uit Almelo. Het bedrijf focust zich niet op de vleesvervangers, want daar zijn er al veel van, maar meer op groenteburgers. 
Dit is een opvallende stap omdat ze met een omzet van 350 miljoen euro tot de drie grootste vleesverwerkers van Nederland horen. Het 140 jaar oude familiebedrijf wil over vijftig jaar nog bestaan en hebben daarom ze gekozen om deels over te stappen op groenteburgers. Overigs blijven ze vlees verwerken want in de opkomende economieën wordt juist meer vlees gegeten. 
Bron: ANP en Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.