Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vleermuizenkasten bij gekapt bos in Schinveld

  •  
07-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gewone dwergvleermuis

© foto: Bernadette van Noort

Defensie gaat vleermuizenkasten ophangen in het bosgebied bij Schinveld. Ook komen er verblijfplaatsen voor vlinders en salamanders langs een poel in de bossen. Daarnaast worden er enkele dode bomen gekapt die gevaar voor wandelaars kunnen opleveren. Die toezegging heeft het ministerie gedaan aan de gemeente Onderbanken. Dat liet de vereniging Stop AWACS maandag weten.

Nieuw bos

In 2006 liet Defensie zes hectare Schinvelds bos kappen op verzoek van de naburige AWACS-basis. Sindsdien zou er nieuw bos komen. Waar, dat is na elf jaar nog steeds onduidelijk. De vereniging is blij dat Defensie de eerste stappen neemt om de natuur te herstellen.

Rechtszaak

Stop AWACS wil dat Defensie het oude bos herstelt. Daarover loopt nog een rechtszaak. De Raad van State keurde de kap enkele jaren geleden af. Maar toen waren de bomen al omgezaagd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.