Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vleermuisprotocol 2013 uitgebracht

  •  
27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vleermuis_20.jpg
De Gegevensautoriteit Natuur heeft het geactualiseerde ‘Vleermuisprotocol 2013’ vastgesteld. Het protocol is de standaard voor onderzoek naar soorten, aantallen en gebiedsfuncties van vleermuizen.
Aanwezigheid
Het beschrijft het vooronderzoek dat nodig is om de kans op aanwezigheid van vleermuizen vast te stellen. Het protocol is aangepast naar de meest recente wetenschappelijke inzichten, na evaluatie in de periode december 2012 tot maart 2013.
Brede toepassing
De organisaties zijn tevreden over de brede toepassing van het protocol bij ruimtelijke ingrepen. De wijzigingen van dit jaar zijn gebaseerd op ervaringen en recente wetenschappelijke inzichten. Zo zijn de kraamperioden in overeenstemming gebracht met de meest recente Europese literatuur die daarover verschenen is.
Vleermuiswaarnemer
Het vleermuisprotocol wordt gezien als hulpmiddel voor de ecologischgeschoolde ervaren vleermuiswaarnemer. Het Netwerk Groene Bureaus verplicht zijn leden tot gebruik van het protocol. De Zoogdiervereniging voldoet bij haar eigen veldwerk aan het protocol en beveelt het gebruik ervan bij iedereen aan.
Bron: gegevensautoriteitnatuur.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.