Vroege Vogels

Vlaamse natuur toegankelijker

  •  
17-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veluwe.jpg
De Vlaamse regering gaat de toegankelijkheid van bos en natuur verbeteren, door de mogelijkheden voor wandelaars en andere vormen van ‘zachte recreatie’ uit te breiden. Ook wordt er een uniforme bebording ingevoerd voor alle openbare natuur in Vlaanderen.
De Vlaamse regering heeft op 14 december een besluit goedgekeurd over de toegankelijkheid van bossen en natuurgebieden. Met het besluit worden de mogelijkheden uitgebreid voor alle vormen van ‘zachte recreatie’ in bossen en natuurgebieden. ‘Door bossen en natuurgebieden toegankelijk te maken, laten we de Vlamingen ook daadwerkelijk genieten van de resultaten van het natuur- en bosbeleid’, aldus minister Hilde Crevits van leefmilieu en natuur.
In de eerste plaats worden de mogelijkheden voor wandelaars uitgebreid. Daarnaast worden de mogelijkheden voor andere vormen van niet-storende recreatie uitgebreid. In het bijzonder voor de jeugd worden er mogelijkheden geschapen, in de vorm van ‘speelzones’ en ‘bivakzones’. ‘Tegelijk wordt voor de beheerder/eigenaar van natuurgebieden en bossen meer duidelijkheid en rechtszekerheid geschapen’, meldt het ministerie. Dit wordt gerealiseerd door een uniform systeem van bebording in te voeren. Het besluit omvat een bijlage met toegangs- en verbodsborden die overal worden ingezet langs boswegen en paden. Beheerders en eigenaars kunnen echter ook zelf een toegankelijkheidsregeling uitwerken en vaststellen. Het is de bedoeling dat elk toegankelijk domein een aantrekkelijk infobord krijgt en een duidelijke bewegwijzering. ‘Met het voorliggende besluit wil ik meer en betere natuur en bossen bekomen, die een meerwaarde betekenen voor elke Vlaming’, aldus minister Crevits.
Bron: Boomblad

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.