NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vlaamse gaai tegen asfalt

16 jan 2015
  •  
leestijd 1 minuten
vlaamse_gaai_02.jpg
De gemeente Ede wil een nieuwe rondweg aanleggen, niet alleen door stedelijk gebied maar ook door een deel dat een hoge landschappelijke en natuurlijke waarde heeft: de Parklaan. Voor een groot deel moet dat een vierbaansweg worden.
De Werkgroep Parklaan Anders - de naam zegt het al - is samen met een aantal andere natuur- en milieuorganisaties tegen zo'n vierbaansweg. Daarom hielden zij samen met verontruste buewoners en bezorgde Bennekommer Hans Dorrestijn de actie "Vlaamse Gaai".
Actie
Een van de acties bestaat uit het gooien van eikels in de berm langs de tweebaans Edeseweg. Deze actie staat symbool voor het gedrag van gaaien, die eikels in de grond stoppen. Deze eikels worden vervolgens vaak vergeten en groeien dan uit tot echte bomen.
GAAI
Fotograaf: leniedoornkamp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.