Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlaamse bussen gaan op koolzaadolie rijden

  •  
06-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_113122.jpg
Een aantal stads- en streekbussen in Vlaanderen gaat dit jaar rijden op pure koolzaadolie. Dit jaar worden twintig bussen omgebouwd, volgend jaar nog eens vijftig.
De 2000 andere bussen tanken vanaf 2006 een mengsel van diesel en 2,45 procent plantenolie. De Vlaamse verkeersminister Van Brempt heeft dat zaterdag aangekondigd. De maatregel voorkomt jaarlijks een uitstoot van 5000 ton van het broeikasgas CO2. Dat moet de opwarming van de aarde helpen beperken.
De minister vraagt de Vlaamse boeren om flink meer koolzaad te gaan telen. Elke bus die op koolzaadolie rijdt, verbruikt jaarlijks 10 hectare van deze plant. Nu staat op Vlaamse velden nog slechts 85 hectare koolzaad. De minister geeft voorrang aan boeren dichtbij garages van het Vlaamse busbedrijf De Lijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.