Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vlaams wolvin Noëlla krijgt vier welpen

  •  
23-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
noella

Wolvin Noëlla plus vier welpen

© Agentschap voor Natuur en Bos (ANB)

Het Vlaamse wolvenkoppel Noëlla en August heeft vier welpen gekregen. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) via Twitter. Het viertal is door camera's in de omgeving van de nestlocatie in Belgisch-Limburg op beeld vastgelegd.
"Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen", zegt minister Zuhal Demir (Omgeving). "Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien." Ze heeft de welpen voorlopig omgedoopt tot de 'Bosland Daltons', naar de vier broers uit de stripalbums van Lucky Luke. In april maakte ze bekend dat Noëlla zwanger was.

Volgens ANB, dat de wolven monitort, stelt de roedel het goed en verlaten de kleintjes het nest al voor kleine afstanden. Het wolvengezin bevindt zich in een afgebakend natuurgebied in Belgisch-Limburg. "Dit vraagt veel energie, vooral voor de ouders die nu er alles aan doen om hun kroost van het nodige voedsel te voorzien. Daarom is elke verstoring uit den boze", aldus een woordvoerder. Handhaving in het wolvengebied blijft op het hoogste niveau, met controles door boswachters en natuurinspectie. De wolf heeft in Vlaanderen de hoogste beschermingsgraad voor dieren.

Bron: ANP

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.