Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Viëtnam begint met preventief ruimen

  •  
28-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_153138.jpg
In Ho Chi Min-stad, Viëtnam, is begonnen met het afmaken van duiven en andere 'wilde' vogels, om verdere uitbreiding van de vogelgriep te verkomen. Het H5N1-vogelgriepvirus is aangetoond in 19 van de 64 provincies, die het land telt. De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) meldde vrijdag dat er een nieuwe besmetting met vogelgriep is geconstateerd bij een mens. Een vijftienjarige jongen is inmiddels hersteld van de vogelgriep en ontslagen uit het ziekenhuis.
In totaal zijn er in Azië 68 mensen omgekomen door de vogelgriep, waarvan 42 in Viëtnam sinds 2003. Experts vrezen dat het virus zich muteert tot een mensenlijk overdraagbare variant, waardoor er nog veel meer slachtoffers kunnen gaan vallen. Om de risico's te beperken alle vogels in de stad afgemaakt. Sommige experts menen dat duiven immuum zijn, maar de locale authoriteiten van Ho Chi Min-stad willen geen risico's nemen. Hobby- en huisdieren worden tijdelijk uit de stad geplaatst, totdat Viëtnam vogelgriep-vrij is.
Bron: Planetark
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.