Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vissterfte door regenval

  •  
26-08-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
De hevige regenval woensdag heeft in Friesland tot grote vissterfte geleid. Dat heeft Wetterskip Fryslân gezegd. Het waterschap kreeg tientallen meldingen dat op tientallen plaatsen in Noord- en Zuidoost-Friesland vissen sterven. Dat is volgens het waterschap het gevolg van overbelasting van het riool.

Doordat de riolering de watertoevoer niet kan verwerken, treden de riooloverstorten in werking. Vooral op plekken waar het water uit de overstorten de sloten inloopt, sterven de vissen massaal. Het waterschap gaat donderdag het zuurstofgehalte in sloten meten. Na die inventarisatie volgen mogelijk maatregelen.

Rond 17.00 uur heeft het waterschap een noodpomp bij Cornjum geplaatst. Het gemaal daar kon de aanvoer van water niet aan. Daardoor stond water op de lagergelegen straten in Stiens. (ANP)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.