Vroege Vogels

Visser vindt dode bultrug in Kanaal

  •  
16-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bultrug_01.jpg
Een Franse visser heeft het stoffelijk overschot van een bultrug in zijn net aangetroffen. Deze walvissoort begeeft zich zelden in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Dat melden onderzoekers maandag.
,,Het is een historische gebeurtenis. Je kunt de keren dat een bultrug in deze wateren in de laatste twee eeuwen zijn gezien op je vingers tellen'', aldus Gerard Muger van een Franse onderzoeksgroep naar walvissen.
Het uitgemergelde exemplaar weegt achtduizend kilo. De bultrug was al dood toen het dier in de netten van de visser belandde. De boot van de visser was slechts twee meter groter dan de bultrug, waardoor hij langzaam terug moest keren naar de kust.
Het is onduidelijk of het dier is gestorven door vervuiling of door een natuurlijke oorzaak. Het laatste stoffelijk overschot dat in het Kanaal dreef was in 1996. In 2006 en 2007 meldden vissers een bultrug te hebben gezien.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.