Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Vissen zijn ook dieren'

  •  
29-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tonijn_06.jpg
"Niet alle mensen beseffen dat vissen ook dieren zijn waarmee je voorzichtig om moet gaan. Je kunt ze niet zomaar onder alle omstandigheden kweken.''
Dat zegt hoogleraar dierfysiologie Gert Flik van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Flik heeft samen met onderzoekers uit Wageningen en Utrecht subsidie gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een onderzoek naar agressie bij gekweekte meervallen, zo maakte de universiteit dinsdag bekend.
Meervallen vertonen in kweekvijvers agressief gedrag en kunnen kannibalistisch zijn. Wetenschappers gaan uitzoeken waarom de vissen aan stress lijden en agressief worden en wat daaraan verbeterd kan worden. Tegelijkertijd onderzoeken ethici hoe ze kwekers en consumenten meer begrip voor de vissen kunnen bijbrengen.
De Dierenbescherming en Vissenbescherming zijn bij het onderzoek betrokken, zo meldt de universiteit.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.