Vroege Vogels

Vissen uit leeggepompte vijver overwinteren bij politie

  •  
19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snoek

© Snoek - Fotograaf jojodive.nl

Honderden vissen die de politie uit de vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide heeft gehaald, logeren tot het voorjaar bij de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen. De vijver is twee weken geleden leeggepompt toen er in het water werd gezocht naar de fiets van Anne Faber.

Vissenopvang

In de vijver zwommen snoek, brasem, stekelbaars en karper, volgens de Zeister Hengelaars Vereniging die de vijver beheert. Alle vissen zijn voorzichtig uit het water gehaald om heen sporten te beschadigen. Ze zijn nu opgevangen in een vijver op het terrein van de Landelijke Eenheid.

Water geschikt voor vissen

Sinds dinsdag is de brandweer bezig om de vijver weer te vullen, maar de vijvervissen kunnen niet in helder kraanwater leven. Het duurt een paar maanden voordat de vijver weer een 'viswaterkwaliteit' heeft.
De gemeente Zeist zaait het vernielde gazon rond de vijver opnieuw in en zal ook in het voorjaar de weggehaalde fontein terugplaatsen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.