Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vishotels in het Haringvliet

  •  
06-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
vishotel_haringvliet
In het Haringvliet is een vishotel geplaatst. Het is een kunstrif met betonnen buizen van een halve meter lang en op zes meter diepte. De bedoeling is dat vissen dit hotel gaan gebruiken als een soort schuilplek zodat onderzoekers met behulp van eDNA en watermonsters de visstand kunnen bepalen van het Haringvliet.

Vishotel lokt vissen

Zo’n vishotel is praktisch, want zo lok je de vissen naar dit kunstrif en blijft hun DNA makkelijk achter. Je verzamelt op deze wijze veel makkelijk informatie dan wanneer je monsters moet nemen in de grote zandbak die het Haringvliet is. De onderzoekers willen weten hoe de visstand zich ontwikkelt nu de sluizen van de Haringvlietdam op een kier staan, en andere maatregelen in het Haringvliet die de visstand positief zouden moeten beïnvloeden.

Meer over:

haringvliet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.