Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Visarendjong op eigen vleugels

  •  
22-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Visarend_corineoste.jpg

© Fotograaf: corineoste

Eind mei werd het geboren : het visarendsjong in de Biesbosch. En nu is de tijd gekomen dat het zijn vleugels uit zal slaan. 
Een primeur voor Nederland. De grote roofvogels gebruiken Nederland in de meeste gevallen alleen als tussenstop tijdens hun trektocht van de gebieden in Afrika waar ze overwinteren en hun broedgebieden in het oosten en noorden van Europa.
Sinds enkele jaren zijn er ook visarenden die de zomer doorbrengen in de Biesbosch. Dit jaar hebben twee paar visarenden nesten gebouwd in de Biesbosch. Eén paar daarvan is daadwerkelijk gaan broedenHet jong staat nu op het punt uit te vliegen. Dan zal duidelijk worden aan de tekening of het om een vrouwtje of een mannetje gaat. Het jong blijft nog enkele weken bij het nest om er vervolgens alleen op uit te gaan.

Meer over:

visarend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.