Sinds 2016 kan het geluk voor sommige vogelaars niet meer op, de visarend (Pandion haliaetus) is aan het broeden in Nederland. Meerdere visarenden zelfs!
De visarend is te herkennen aan een zwarte streep over de kop, en de lange, geknikte vleugels. Hij is heel wat groter dan de lichte buizerd, waar de vogel het meeste op lijkt. Soms wordt hij ook verward met de zeearend, maar de zeearend is veel groter. Bovendien heeft de zeearend minder witte plekken.
De visarend komt voor in gebieden met visrijk water, want het is een vogel die uitsluitend vis eet. Om een vis te kunnen vangen 'bidt' de visarend, waarbij hij met zijn vleugels tegen de wind slaat. Ook wordt zijn staart gespreid. Op deze foto kun je dat goed zien.
Biddende visarend
© Sjoerd52
En dan, als de visarend goed heeft gemikt, pakt hij zo een vis uit het water. Dit legt fotograaf Beverfoto vast deze week in een serie van vier foto's.
Meer over:
visarendMaandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.