Vroege Vogels

Virtueel wandelen door de Nederlandse natuur

  •    •  
22-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
360 camera

© 360-graden camera, bron: Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten en Google voegen achttien Nederlandse natuurgebieden toe aan Google Street View. Aan de hand van 360-graden beelden kun je deze bijzondere plekken nu virtueel verkennen vanaf je laptop, smartphone en/of tablet. Afgelopen zomer zijn tientallen kilometers afgelegd met een speciale draagbare camera om de mooiste gebieden in beeld te brengen.

Speciale draagbare camera

Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben in totaal negentien natuurgebieden vastgelegd met de speciale ‘Trekker’. Deze draagbare camera van ongeveer twintig kilogram heeft vijftien lenzen, die elke twee seconde een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waarmee je virtueel door de natuur kunt lopen. In het natuurgebied de Wieden kun je zelfs per boot het gebied verkennen. Dit zijn de negentien in Street View te bekijken natuurgebieden op een rij.
● Schiermonnikoog (FR)
● Griend (FR)
● De Onlanden (GR)
● Dal van de Ruiten Aa (GR)
● NP Dwingelderveld (DR)
● NP Weerribben-Wieden (OV)
● NP De Sallandse Heuvelrug (OV)
● Landgoed Eerde (OV)
● Waterloopbos (FL)
● Hackfort (GL)
● NP Veluwezoom (GL)
● Utrechtse Heuvelrug / Kaapse Bossen (UT)
● Haarzuilens (UT)
● ’s-Gravelandse Buitenplaatsen (NH)
● Fort Waver-Amstel (NH)
● Tiengemeten (ZH)
● Oisterwijkse Bossen en Vennen (NB)
● Kampina (NB)
● Sint-Pietersberg (L)

Inspiratie voor ‘live’ bezoek

Griend had eind 2015 de primeur als eerste Nederlandse natuurgebied in Street View te worden opgenomen. Dit onbewoonde vogeleiland is in tegenstelling tot de andere vastgelegde natuurgebieden niet voor bezoekers toegankelijk. “Daar kun je nu een kijkje nemen zonder de natuur te verstoren. De andere natuurgebieden kun je wel zelf bezoeken en ga dat vooral ook doen, zou ik zeggen. Tegelijk geven we mensen die deze mogelijkheid niet hebben, bijvoorbeeld omdat ze minder goed ter been zijn, ook de kans om van onze natuurgebieden te genieten”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.