Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vinken en vissen

  •  
12-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijs Goldschmidt (Amsterdam, 30 januari 1953) studeerde biologie in Amsterdam, hij woonde van 1981 tot 1986 in Tanzania, waar hij cichliden in het Victoriameer bestudeerde als onderzoeker van de Rijksuniversiteit van Leiden. Hij schreef er een proefschrift over en publiceerde het boek Darwins hofvijver . In 1993 gaf hij zijn baan als wetenschappelijk medewerker van de Universiteit van Leiden op om zich geheel aan het schrijven te wijden.
Darwins hofvijver werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en bekroond met de KIJK / Wetenschapsweekprijs (later opgegaan in de Eureka! Prijs) in 1995 en is inmiddels vertaald in onder andere het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees.
Na dit boek publiceerde Goldschmidt vele essays, waaronder De andere linkerkant . In 2001 ontving hij voor zijn bundel Oversprongen de Jan Hanlo Essayprijs. In 2007 hield hij de Huizingalezing onder de titel Doen alsof je doet alsof in de St. Pieterskerk te Leiden.
Alle informatie over het Darwinjaar is hier te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.