Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vincent Bijlo: Hatsjoe

  •  
27-08-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_330027.jpg

© vincent bijlo

Hatsjoe!
Ja goeiemorgen luisteraars, sorry! Sorry voor dit begin, het is ook - snif - werkelijk geen doen. Ik zit hier in mijn tuin en mijn hele tuin staat vol met een nieuwe plant. Wij hebben vogels, grasparkieten, Pauw en Witteman, leuke vogels, maar die vogels krijgen vogelzaad. Vogelzaad is geen zaad van vogels, het is inderdaad vóór vogels en wat er over is van dat zaad, wat ze dus niet hebben opgegeten, dat komt dan bij ons - hatsjoe! -  op de composthoop en dan blijkt daar dus ambrosiazaad in te zitten. Dat is één van de voornaamste veroorzakers van hooikoorts.
We zouden eigenlijk in Nederland net zo moeten doen als in Duitsland, daar hebben ze de vogelzaadproducenten verboden om nog ambrosiazaad in hun vogelvoer te doen, maar Nederland houdt niet zo van verbieden. Of het nou de Koran betreft, ambrosiazaad of Geert Wilders, er wordt hier niets verboden. En daarom moeten we dus - hatsjoe! - die ambrosia gedogen.
Kijk illegale mensen zetten ze uit maar illegale planten niet. Ik vind eigenlijk zelf: Nederland is vol, al die ambrosia terug naar Zuid-Europa, maar ja dat zal niet meer lukken want wie het zaad gezaaid heeft zal niezen oogsten. En het wordt stééds warmer, al zou je dat deze zomer niet echt zeggen. Wij krijgen dus steeds meer nieuwe planten en nieuwe dieren. Van de week las ik dat er heel veel nieuwe vogels zijn gekomen. Er zijn angstvogels, pestvogels, en al die vogels die brengen dus ook ziektes mee, sarsvogels, hiv-vogels. En die vogels worden ook nog eens steeds lichter- dat is wel weer goed nieuws voor de Sonja Bakkers onder de vogels - en dat komt dan omdat het steeds warmer wordt. Die vogels hebben steeds minder isolatievet nodig. Dat geldt helaas niet voor de mens. De mens zou een voorbeeld moeten nemen aan de vogels, de mens wordt steeds dikker en daarom draait de aarde steeds langzamer en daarom duren de dagen steeds langer. Ik hoop niet dat vandaag al die dikke mensen in zee gaan zwemmen want dan krijgen we een tsunami.
We zullen ons moeten voorbereiden luisteraars op grote veranderingen. Nieuwe vogels, nieuwe planten, méér water dus ook nog eens meer watervogels. En dat is allemaal de schuld van die Amerikaanse film over het milieu. Ze zijn de hele wereld gaan rondvliegen om die film te promoten, daarvóór was er niets aan de hand. Het is allemaal de schuld van... Al... Gore - Hatsjoe!
Vincent Bijlo,
26 augustus 2007
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.