Vroege Vogels

Vijftiende Oeverloop viert Nationaal Landschap

  •  
11-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_108514.jpg
De buitendijkse Oeverloop van de vereniging Hoekschewaards Landschap staat dit jaar in het teken van de benoeming van het gebied tot Nationaal Landschap. De groep van 85 wandelaars loopt in drie dagen tijd rondom het Zuid-Hollandse eiland Hoeksche Waard (90 kilometer). Het is een tocht door de modder, over dijken en dwars door weilanden.
Volgens de organisatie is het dubbel feest, omdat de Oeverloop dit jaar de vijftiende editie is, een jubileum dus. ,,Anders dan in andere jaren lopen we dit keer ook over het eiland Tiengemeten'', zegt organisator H. van den Hoogenhoff. Het eiland is teruggegeven aan de natuur en verandert langzaam maar zeker van akkerbouw-gebied naar een vrijgevochten stukje natuur.
Vrijdag om 08.30 uur geeft A. Verhorst, voorzitter van de afdeling Hoeksche Waard van land- en tuinbouworganisatie LTO-noord, het startschot voor de tocht. ,,Bij een Nationaal Landschap denk je meteen aan de natuur. Maar zeker voor de Hoeksche Waard is de akkerbouw heel kenmerkend. Doordat Verhorst de wandelaars start, benadrukken we dat'', aldus Van den Hoogenhoff.
De groep wandelt vanuit Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland langs de oevers van het eiland. Het kost de wandelaars drie dagen om de tocht te volbrengen. ,,De tocht gaat dwars door prachtige gebieden, maar ook door de blubber en over hekken. Het kan best afzien zijn'', zegt Van den Hoogenhoff.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.