Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vijftien steden houden 'autovrije' zondag

  •  
20-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
Vijftien Nederlandse steden besteden aandacht aan een 'autovrije' zondag. Met allerlei activiteiten maken zij op feestelijke wijze promotie voor alternatieve en duurzame manieren van vervoer.
Dat heeft een woordvoerder van de Europese Mobiliteitsweek zondag gemeld. Onder de steden die mee doen aan het initiatief, bevinden zich Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Nijmegen.
De actiedag vormt de afsluiting van de Europese Mobiliteitsweek. Door het hele land is de afgelopen week promotie gemaakt voor wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit. Vorig weekend organiseerden Utrecht, Leiden, Maastricht en Assen al een 'autovrije' zondag.
In België blijft zondag in 32 gemeenten de auto aan de kant staan. Het gaat onder meer om Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen. Veel gemeenten organiseren activiteiten, zoals huifkartochten en kinderspelen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.