Vijfde vegaweek
• 02-10-2015
• leestijd 1 minuten
© Chefkok Jonathan Karpathios
Vegetarische carpaccio
'Lokaal' staat dit jaar centraal tijdens de Vegetarische Restaurantweek, die wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond en Vroege Vogels. Smaakt een biet uit de Zeeuwse klei anders dan uit de Groningse? Welke eigen smaak geeft de lössgrond uit Limburg aan een prei mee? Uit de wijnproeverij kennen we al de term ‘terroir’, waarmee de eigen smaak die bodem, klimaat en teeltwijze aan de druif en wijn meegeven wordt bedoeld. Maar hebben groenten ook hun eigen terroir?
Topkok Jonathan Karpathios is voorvechter voor lokale producten in Nederland. Hij is dit jaar dan ook de ambassadeur van Vegetarische Restaurantweek, die van 5 t/m 11 oktober plaatsvindt. De deelnemende restaurants serveren een speciaal vegetarisch menu voor 25 euro (40 euro in het hoog segment). De nadruk ligt niet zozeer op het goedkope aanbod, maar op de kwaliteit en originaliteit van het menu.