Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vijf natuurgebieden toegevoegd aan werelderfgoedlijst

  •  
27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
etna.jpg
Vijf iconische natuurgebieden, waaronder de vulkaan Etna in Italië, komen op de lijst van het werelderfgoed. Dat heeft het erfgoedcomité van Unesco besloten op advies van de International Union for Conservation of Nature (IUCN).
Tadzjikistan
De andere natuurgebieden die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen zijn de zandzee in de Namibwoestijn aan de kust van Namibië, het Tianshangebergte in China, de natuurgebieden El Pinacate and Gran Desierto de Altar in Mexico en
het nationaal park Tadzjik in Tadzjikistan.
Gletsjer
Het Tadzjikpark beslaat maar liefst 18 procent van de oppervlakte van het land. Men vindt er onder andere de langste gletsjer (77 kilometer lang) buiten de poolregionen en de bedreigde sneeuwluipaard.
Zeven miljoen hectare
Met de toevoeging van deze vijf natuurgebieden heeft de wereld er ruim zeven miljoen hectare natuurlijk erfgoed bij. Dat is ongeveer tweemaal de oppervlakte van Zwitserland.
Bron: iucn.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.