Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vijf EU-landen willen verplicht zonnepanelen op openbare gebouwen

  •  
06-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  
Zonnepanelen

Zonnepanelen

© Pixabay

Vijf EU-landen vragen de Europese Commissie om zonnepanelen op de daken van openbare en andere geschikte gebouwen, supermarkten en fabrieken in de 27 lidstaten verplicht te stellen. Dat zou de Europese afhankelijkheid van Russische energie direct verminderen, schrijven de energieministers van België, Luxemburg, Oostenrijk, Litouwen en Spanje in een gezamenlijke brief.

De vijf stellen ook voor om het plaatsen van zonnepanelen op nieuwbouwwoningen en gerenoveerde huizen vanzelfsprekender te maken. Brussel zou meer geld beschikbaar moeten stellen voor zonne-energieprojecten, vinden de energieministers.

De Europese Commissie komt naar verwachting deze maand met voorstellen om de EU onafhankelijk van Russische energie te maken. De vijf landen willen dat de Commissie zonne-energie een belangrijk deel daarvan maakt. Ze vragen de Commissie te onderzoeken welke investeringen daarvoor noodzakelijk zijn.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.