Vroege Vogels

Vietnam zet leger in tegen varkenspest

  •  
14-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pig-11246_640

© Pixabay

Vietnam gaat het leger en politie inzetten om de Afrikaanse varkenspest te bestrijden. De uitbraak van de zeer besmettelijke ziekte heeft al gezorgd voor een afname van 4 procent van de varkenspopulatie in het land. "Militairen en politieagenten gaan ervoor zorgen dat de slacht van de zieke beesten snel en effectief wordt uitgevoerd zodat de pest zich niet verder verspreidt", zei de Vietnamese onderminister van Landbouw Phung Duc Tien.
De Afrikaanse varkenspest werd in februari voor het eerst vastgesteld. Sindsdien zijn in 29 Vietnamese provincies boerderijen getroffen door het virus. Meer dan 1,2 miljoen varkens moesten worden gedood.
"Vietnam heeft nog nooit zo'n gevaarlijke, complexe en kostbare virusuitbraak meegemaakt", stelde Tien. De bewindsman heeft de politie opdracht gegeven onderzoek te doen naar lokale autoriteiten die faalden de pest op adequate wijze te bestrijden.
De varkenspest is niet gevaarlijk voor mensen. Zelfs niet als zij besmet vlees zouden eten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.