Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VierVoeters positief over register voor huisdieren

  •  
07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_29.jpg
Op 6 november vroeg de Commissie voor Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid van het Europees Parlement om de registratie van geïdentificeerde huisdieren in een EU-wijde database.
Verplichte registratie
De internationale dierenwelzijnsorganisatie stichting Vier Voeters is verheugd over deze eerste stap in de goede richting. Als de identificatie van huisdieren door een tatoeage of chip verplicht wordt in alle 27 lidstaten is dit een enorme stap voor verantwoord huisdierenbezit in de Europese Unie, zegt Dr. Marlene Wartenberg, directeur van het Europese beleidskantoor van Vier Voeters in Brussel.
Goede aanpak
“In sommige gevallen kunnen vermiste huisdieren en hun eigenaren nu al herenigd worden met behulp van de ‘Europetnet’-database. Een EU-wijde aanpak om een dergelijk systeem op te zetten van nationale databases, waar Vier Voeters al jarenlang om vraagt, is een goede basis om deze aanpak te versterken. Een officieel EU-register helpt ons in de strijd tegen de illegale handel in huisdieren en verbetert het dierenwelzijn”.
Bron: VierVoeters
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.