Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vier de natuur!

  •  
09-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naardermeer_05.jpg
Nederland heeft een nieuw natuurfestival. In het weekend van 24 en 25 mei wordt voor het eerst ‘ Fête de la Nature ’ georganiseerd. Over het hele land zijn er honderden activiteiten ‘om de natuur te vieren’. Van stadspark tot wildernis, van achtertuin tot boomkroonpad. Zo zijn er wandeltochten, workshops, kan je dauwtrappen en vleermuizen kijken.
Natuurmonumenten organiseert zondag 25 mei tijdens Vroege Vogels een exclusieve kanotocht over het Naardermeer. Heb je een eigen kano meld je dan aan voor deze tocht met boswachter Gradus Lemmen. Dat kan door een mail te sturen naar vroegevogels(at)vara.nl.
In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. Het derde weekend van mei gaat iedereen naar buiten, naar Fête de la Nature om de hoek of verder weg. Het evenement trekt jaarlijks 1,4 miljoen deelnemers in Frankrijk.
Fête de la Nature is een initiatief van IUCN NL, NatuurCollege, Nationaal Groenfonds, RAVON, FLORON en de Zoogdiervereniging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.