Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verzet tegen visserij IJsselmeer opgeschort

  •  
11-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ijsselmeer_01.jpg
Vogelbescherming Nederland en Stichting Het Blauwe Hart verzetten zich niet langer tegen de vergunning die de provicies Friesland en Flevoland hebben afgegeven voor het vissen met staande netten in het IJsselmeer. Dat heeft de Vogelbescherming woensdag laten weten.
Meerdere partijen werken momenteel aan een plan voor duurzame visserij in het IJsselmeer. De Vogelbescherming en Het Blauwe Hart, die zich verzetten tegen verdere aantasting van het IJsselmeer, willen dat proces niet doorkruisen. Ze stellen wel als voorwaarde dat het plan er nog dit jaar komt.
Het vissen met staande netten vormt een bedreiging voor vogels, want ze kunnen bij het duiken naar voedsel verstrikt raken en verdrinken. Bovendien is het IJsselmeer zwaar overbevist. De Vogelbescherming en Het Blauwe Hart gaan samen met de Vissersbond, Sportvisserij Nederland en de provincies Friesland, Noord-Holland en Flevoland meewerken aan een bemiddelingstraject.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.