Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Verzet tegen TTIP_02_10_2015

2 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20150305PHT31650_original_01.jpg
In Brusselse en Amerikaanse achterkamertjes wordt - nota bene in het geheim! - onderhandeld over een handelsverdrag tussen de VS en de EU. Maar het verzet tegen dat Transatlantic Trade and Investment Partnership groeit!
Het vrijhandelsverdrag is bedoeld om allerlei belemmeringen voor bedrijven weg te nemen in de handel tussen de VS en de EU. 'Tegelijk schuilt daar ook het gevaar', zegt Geert Ritsema van Milieudefensie. 'Op gebieden als dierenwelzijn heeft de EU strengere regels, op andere gebieden heeft de VS juist strengere regels. Al die regels dreigen nu te sneuvelen, omdat de standaarden op elkaar af worden gestemd.
Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, organiseert Milieudefensie met o.a. ook de FNV een demonstratie tegen TTIP. Op de website van  Milieudefensie  staat meer informatie. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar