Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Verwachtingen over groen vervoer te hoog'

  •  
10-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rallyauto.jpg
De overheid zou er goed aan doen de hooggespannen verwachtingen over duurzaam vervoer te temperen, vinden bedrijven in de autobranche. Dat bleek donderdag tijdens een congres over elektrisch vervoer op de AutoRAI in Amsterdam.
Stichting Natuur en Milieu presenteerde onlangs samen met drie technische universiteiten een plan dat ertoe moet leiden dat in 2020 een miljoen elektrische auto's in Nederland rondrijden. De gemeente Amsterdam heeft zich ten doel gesteld dat daar in 2040 bijna alleen nog elektrisch wordt gereden.
Voorzitter Roelf de Boer van de RAI-vereniging ergert zich aan dergelijke voorspellingen ,,Ze zijn onrealistisch'' stelde hij. Voorzitter Frits Hermans van het Platform Duurzame Mobiliteit onderschrijft dat. ,,De getallen die nu aan het publiek worden voorgehouden, wekken onterecht hoge verwachtingen.''
Burgemeester Job Cohen van Amsterdam opende het congres met de verwachting dat elektrisch vervoer ,,een welkome impact op onze economie'' betekent. De deelnemers waren het er over eens dat de overheid een actieve rol moet spelen bij de stimulering van 'groen' vervoer. De manier waarop is echter nog een punt van discussie, volgens de bedrijven.
Op de vraag of elektrisch vervoer de beste oplossing voor het milieuprobleem is, reageerde ruim de helft van de zaal instemmend. Hermans zei dat er nog meer alternatieven zijn, zoals biobrandstof en waterstof, maar dat elektrisch vervoer volgens hem wel de toekomst heeft. ,,De race naar duurzaamheid is begonnen en we moeten alles inzetten om de finishlijn te halen.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.