Vroege Vogels

Verwaarloosde schildpadden en gestolen slangen

  •  
08-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schildpad_14.jpg

© Fotograaf: Erikneuteboom

In Hoofddorp zijn ruim 130 verwaarloosde schildpadden in beslag genomen en in Heteren hebben onbekenden enkele tientallen exotische slangen gestolen.

Verwaarloosde schildpadden

De schildpadden werden gehouden in bakken in de tuin en in een bij de woning geparkeerde bestelbus. In de tuin troffen de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en agenten vijftig water- en moerasschildpadden aan in vervuilde en te kleine bakken water. Ook werden er Griekse landschildpadden, klokschildpadden en kolenbranderschildpadden gevonden.
Landschildpadden zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden als de legaliteit aangetoond kan worden met een certificaat. De houder van de dieren kon dit echter niet overleggen.Tegen de houders van de schildpadden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers stelen tientallen slangen

Onbekenden hebben in Heteren enkele tientallen exotische slangen gestolen. Volgens de politie gaat het onder meer om boa constrictors, rode rattenslangen, Afrikaanse huisslangen en een koningspython.
De inbrekers namen de beesten in de nacht van woensdag op donderdag mee uit hun hokken in een schuur achter een woning aan de Polderstraat. De genoemde slangen zijn niet giftig.
Bron: ANP

Meer over:

schildpad, slang
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.